Pilegrim på Lia Gård og langs Østerdalsleden

Det er mange stier som fører frem til målet, og på Lia Gård kan store og små ta staven i hånd og sette avgårde, i bønn og stillhet, ensomhet eller fellesskap. Eller kanskje bare stoppe opp en stund og hvile seg litt på ferden.

Velkommen til spennende pilegrimsvandring i vill og urørt natur langs Østerdalsledene til Trondheim

Ta Rørosbanen fra Oslo S til Rena og vandre nordover. Eller ta Trysilekspressen fra Oslo S til Innbygda i Trysil og vandre nordover derfra. Østerdalsledene møtes ved Pilegrimsteinen i Rendalen og går som en led nordover til Trondheim.

Østerdalsledene går i åpent skogsterreng, i fjell og små bygdesamfunn, krysser Forollhogna naturpark og ender i Trøndelags åpne landskap. Østerdalsledene egner seg utmerket for enkeltpersoner og smågrupper opptil 6 – 7 personer med enkel og rimelig overnatting og grei tilgang til mat.

Sjekk pilegrimsleden.no eller ta kontakt med retreat@liagard.no eller telefon til Lia Gård 62 46 65 00 for informasjon og vandringshjelp.

Pust i bakken på Lia Gård

På Lia Gård kan pilegrimer i både overført og konkret betydning ta en pust i bakken. Å være på vandring gjennom livet er et bilde som ligger dypt plantet i Lias spiritualitet, og noen ganger legges det til rette for å ta beina fatt og gå i fellesskap med andre pilegrimer mot gamle pilegrimsmål.

Lia Gård ligger langs pilegrimsvegen fra Rena i Åmot og møter Østerdalsleden fra Karlstad og Trysil ved Pilegrimssteinen på Åkre.

Gode lenker

  • Nasjonalt Pilegrimssenters nettside pilegrimsleden.no har informasjon om ulike pilegrimsleder og har kart og planleggingsverktøy som kan brukes på vandringen
  • På Lia Gård planlegges og bygges det også et pilegrimstun med stavkirke, som får navn etter døperen Johannes. Les mer om byggeprosjektet her
  • Pilegrimsfellesskapet St. Jakob har arbeidet siden 1996 for å revitalisere pilegrimsveiene i Norge og drive opplysningsarbeide om "pilegrimstanken". Les mer på deres hjemmeside pilegrim.no
  • Rendalens idrettslags turgruppe arrangerer jevnlig turer i området.


Bildegalleri: Pilegrim på Østerdalsleden

Bildegalleri: Pilegrim på Østerdalsleden

Bilder fra ulike vandringer på Østerdalsleden med utgangspunkt i Lia Gård

Les mer
Lia Gård, et pilegrimssenter i Østerdalen

Lia Gård, et pilegrimssenter i Østerdalen

På Lia Gård har pilegrimstanken vært sterk og levende i mange år, og arbeidet med vandringer og tilrettelegging av pilegrimsleden har pågått jevnt og trutt ved siden av det daglige retreatarbeidet.

Les mer
Forslag til en ukes vandring i Østerdalsleden via Lia Gård

Forslag til en ukes vandring i Østerdalsleden via Lia Gård

Vandring langs Østerdalsleden fra Rena til Øvre Rendal via Lia Gård og Pilegrimssteinen på Åkre - for enkeltpersoner og smågrupper på opp til 7 personer

Les mer
Pilegrimsvandring sommeren 2016

Pilegrimsvandring sommeren 2016

Bilder fra sommerens flotte pilegrimsvandring ledet av Guri Enger

Les mer
 Pilegrimsvandring sommeren 2019 (venteliste)

Pilegrimsvandring sommeren 2019 (venteliste)

Fre Rena til Ytre Rendal kirke. Første del av langvandring til Trondheim langs Østerdalsledens vestre del. Arrangeres av pilegrimsnettverket for Østerdalsledene og lia Gård.

Les mer

Kontakt oss

Adresse: Postboks 106, 2481 KOPPANG
Telefon: 62 46 65 00
E-post: retreat@liagard.no
Kontonummer: 1850.05.14562 Outside Norway: BIC: SHEDNO22 IBAN: NO 44 1850.05.14562

Finn frem

GPS-koordinater
61.56402, 11.17756
 
Klikk her for kart og nærmere veibeskrivelse.

Kategorier