Maten er viktig for kropp og sjel
Mange gleder seg over maten på Lia Gård Retreatsted for tiden. Den nye kokken, André Ertesvåg, har gikk kjøkkenet et løft. Maten er god og variert.
– Et godt og sunt kosthold er vesentlig. Maten er viktig både for kropp og sjel. Måltidene er dessuten så betydningsfulle rent sosialt. Vi bygger fellesskap rundt måltidene, sier André Ertesvåg.
Han har erfaring fra kjente spisesteder i Oslo og Bergen og var i 10 år kokk ved Kongshaug Musikkgymnas i Bjørnafjorden utenfor Bergen før han kom til Lia Gård.
Spennende
– Hva gjorde at du ble kokk?
– Det var egentlig ganske tilfeldig at jeg søkte på kokkelinjen på videregående skole. Men yrket er spennende og gir mange valgmuligheter. Å lage god mat er et håndverk. Gode råvarer er avgjørende. Arbeidet på kjøkkenet er også ganske sosialt. Men det er høyt tempo på en restaurant, innrømmer André Ertesvåg.
Han kommer opprinnelig fra Molde og tok videregående skole i Kristiansund og Åndalsnes. Han var lærling i Walmanns Salonger i Oslo og gourmet-restauranten Soho i Bergen. Så tok han et år bibelskolen til Levende Ord og jobbet i tre-fire år på et hotell i byen før han begynte på Kongshaug.
André trives så godt på Lia Gård at han blir værende.
Trives godt
– Hvordan trives du i de dype skogene i Østerdalen?
– Jeg er glad i skog og fjell og trives veldig godt. Friluftsliv er en viktig del av meg.
– Hva betyr Gud for deg?
– Han betyr alt. Jeg har hatt et forhold til Gud siden jeg var liten og verdsetter som voksen å forholde meg til han. Her på Lia Gård lærer jeg å se at retreat er viktig. Mange, som kommer hit, møter nesten Gud på nytt gjennom retreatene, forteller André Ertesvåg.
Han har i mer enn et år vært kjæreste med pianisten og retreatmedarbeideren Karoline Barbøl. I palmehelgen gifter de seg.