Temaretreat med Henrik Syse og Wolfgang Plagge.

Temaretreat med Henrik Syse og Wolfgang Plagge.
  • Dato: 23.05.2019 - 26.05.2019

Tema: polaritet og forsoning, hvordan motsetninger kan ødelegge og møter kan lege. En helg i ord, tanker og toner ved Henrik Syse og Wolfgang Plagge.

Henrik Syse

Henrik Syse er filosof, forfatter, foredragsholder og forsker, med en Master of Arts-grad i politisk filosofi fra Boston College og en doktorgrad i etikk fra Universitetet i Oslo. Han er seniorforsker ved PRIO (Institutt for fredsforskning) i 50 % stilling, professor 2 ved Bjørknes Høyskole, foredrags- og kursholder, og nestleder i Den Norske Nobelkomité. Han har skrevet og redigert flere faglige og populærvitenskapelige bøker og artikler om etikk, religion, filosofi og krig. Blant hans siste bøker er Det vi sier til hverandre (Cappelen Damm, 2015), Med andakt (med Asbjørn Bjornes, Cappelen Damm, 2014), Næringslivsetikk og samfunnsansvar (med Jørn Bue Olsen, Fagbokforlaget, 2013) og Noe å tro på (Cappelen Damm, 2011). Og så er han søndagsskolelærer på si', glad i å filosofere – og glad i The Beatles (blant mye annet).

Wolfgang Plagge

Wolfgang 131020_wolfgang_plagge_2011_lo_053-edit_0Plagge er komponist og pianist. Han viste meget tidlig en glødende interesse for klassisk musikk, og begynte som fireåring å spille seriøst piano. Han er aktiv som utøver over store deler av verden, og er en ettertraktet kammermusiker. Plagge har siden han var 8 år vært organist og etter hvert kantor i Asker og Bærum katolske menighet. Han har et betydelig antall musikalske bidrag i den katolske salmeboken Lov Herren. Wolfgang Plagge har mottatt flere internasjonale priser. I tillegge til sin store reisevirksomhet arbeider han som professor ved Norges Musikkhøgskole.

Priser

For opphold med helpensjon (3 dager):

kr 2700,- / 2200,- (Nylia, rom med bad)

kr 2300,-/ 2000,- (Hytter med bad, rom med bad på gangen)

Enkeltrom / per person i dobbeltrom

I tillegg kommer kursavgift kr 1000,-

 

Med forbehold om pris- og programendringer.


Takk for din påmelding: {Påmelding}! Du vil få en bekreftelse per epost fra oss på om du har fått plass eller står på venteliste. Vi sender ut bekreftelser så snart vi kan, men i travle uker kan det ta noen dager.

Vis skjema igjen

Påmelding


Kontakt

Reise og opphold
VentelisteKontakt oss

Adresse: Postboks 106, 2481 KOPPANG
Telefon: 62 46 65 00
E-post: retreat@liagard.no

GPS-koordinater
61.56402, 11.17756
 
Klikk her for kart og nærmere veibeskrivelse.