Sigurd Hole trio

Konsert med Sigurd Hole trio i Johanneskirken på Lia.
  • Dato: 14.06.2018 - 14.06.2018

Sigurd Hole trio (med Jarle Vespestad og Håkon Aase) slipper sin første plate våren 2018.  Musikken kan beskrives som både vakker og groovy, med hint av norske blåtoner og arabiske rytmer.

Med én fot trygt plantet i det hjemlige musikkmiljøet nord for Mjøsa og den andre i Oslos blomstrende jazzscene har Sigurd Hole på kort tid blitt en av Norges mest ettertraktede musikerne. For jazzlyttere flest er Hole allerede et velkjent navn. Den unge musikeren har deltatt i grupper som Eple Trio, Tord Gustavsen Quartet, Karl Seglem Acoustic Quartet og ikke minst prisbelønte Jon Eberson Group. Samtidig har han gjort seg bemerket som en anfører for ulike typer norsk tradisjonsmusikk, blant annet gjennom prosjektet «Lyden av Prøysen» og det spellemannsnominerte samarbeidet med folkemusiker Eli Storbekken.

Til Lia Gård kommer Hole som komponist og frontmann i sin egen Sigurd Hole Trio. Sammen med fiolinist Håkon Aase og trommeslager Jarle Vesperstad har Hole latt seg inspirere av musikkuttrykk med adresse langt vekke fra hjemstedet i Rendalen. Trioen henter inspirasjon fra både den arabiske kulturarven, indisk tradisjonsmusikk og norsk folkemusikk, og kombinerer dem med sine egne uttrykk som improviserende musikere. Resultatet er både lekkert og lekent på én gang; en unik blanding av østlige og vestlige klanger, eller en form for «grenseløs kammermusikk», som bandet selv beskriver det.

Sigurd Hole er kjent fra sitt arbeid som bassist, komponist og arranger med musikere og ensembler som Tord Gustavsen trio / quartet, Karl Seglem, Helge Lien, Eli Storbekken, Jon Eberson Group, Eple Trio og Kringkastingsorkesteret. Som kontrabassist representerer han et særegent uttrykk hvor tydelige influenser fra blant annet norsk folkemusikk farger spillestil og tonespråk. Han har et 30-talls plateutgivelser bak seg, og kan vise til omfattende konsertvirksomhet verden rundt. Sigurd har vært nominert til Spellemannpris to ganger, sist i 2016 for sitt samarbeid med folkesanger Eli Storbekken på plata "Fabel". I 2018 debuterer han med to utgivelser i eget navn: i tillegg til trioalbumet kom plata "Elvesang", med musikk for solo kontrabass, ut i januar.

Håkon Aase, født og oppvolst i Seljord, fullførte sin bachelor i jazz og improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole våren 2016. Han turnerer jevnlig med band som Mathias Eick kvintett og Thomas Strønens "Time is A Blind Guide", og spiller med musikere som Helge Lien, Mats Eilertsen og Trygve Seim. Med et særegent jazzuttrykk henter han tydelig inspirasjon fra India og vest-afrikansk musikk, men tendenserer også mot slåttespel fra både Bach og Telemark. Håkon er aktiv som komponist i blant annet Duetrost og Yügen og har medvirket på et 10-talls plateinnspillinger, deriblant "Yügen" (Jazzland Recordings) og "Time is a blind guide" (ECM).

Jarle Vespestad, fra Jessheim, har vært en av Skandinavias mest ettertraktede trommeslagere i en årrekke. Han har medvirket på mer enn 50 plateinnspillinger, og er kjent fra band som Tord Gustavsen trio / quartet, Farmers Market, Supersilent, Silje Nergård band, trio med Petter Wettre og ulike konstellasjoner med Bugge Wesseltoft. Jarle er svært allsidig, og er kjent for sin eminente tekniske beherskelse av instrumentet i komplekse rytmiske landskap med Farmers Market - samtidig som han representerer en særdeles dynamisk og minimalistisk tilnærming til trommespillet i blant annet Tord Gustavsens ensembler.

Tid og sted

Konserten finner sted i stavkirken klokken 19.00.

Priser

Billettpris: 250 kr

(studentpris: 150 kr)

 

Hjemmeside: http://www.sigurdhole.no/

Video: 1. vimeo.com/233467262    2. vimeo.com/233463770    3. vimeo.com/230337738

 

(Fotograf: Ingvil Skeie Ljones)

 

Med forbehold om pris- og programendringer.


Kontakt oss

Adresse: Postboks 106, 2481 KOPPANG
Telefon: 62 46 65 00
E-post: retreat@liagard.no

GPS-koordinater
61.56402, 11.17756
 
Klikk her for kart og nærmere veibeskrivelse.