Lia Gård, et pilegrimssenter i Østerdalen

På Lia Gård har pilegrimstanken vært sterk og levende i mange år, og arbeidet med vandringer og tilrettelegging av pilegrimsleden har pågått jevnt og trutt ved siden av det daglige retreatarbeidet.

Lia Gård er foreslått som et av de nye regionale pilegrimssenter når områder utenfor leden gjennom Gudbrandsdalen kommer med i de offentlige bevilgningene. Lia Gård har blitt et senter for pilegrimsarbeidet i Østerdalen, og langs østerdalsledene, uten offentlig status og økonomisk støtte. Et godt og fruktbart samarbeid med lokale frivillige og de nære kommuner - spesielt vår egen kommune Rendalen - gjør at dette engasjementet fortsetter. Uten offentlige bevilgninger vil imidlertid de tilgjengelige ressursene være sterkt begrenset - og begrensende.

Organiserte pilegrimsvandringer

Lia Gård har arrangert pilegrimsvandringer siden 1999, blant annet 4-dagers vandringer til olsok-spelet i Tylldalen, pilegrimsuker med vandringer til de mange kapellene rundt Lia Gård og langs pilegrimsledene, og dagsturer for skoleklasser, konfirmanter og andre grupper. Noe av dette har vært samarbeidsprosjekter.

Pilegrimsleden fra Rena til Åkre

Denne leden som ble åpnet/gjenåpnet i 2012 er bra merket og ryddet, men det gjenstår noe når det gjelder overnattingsmuligheter og rasteplasser. Lia Gård er med og tar ansvar for strekningen gjennom Rendalen og Stor-Elvdal, og vi tar sikte på at også den delen skal være på plass til sesongen 2014. Det er her snakk om koier/hytter med 5-6 køyer, i tillegg til Lia Gård. Denne strekningen vil være spesielt tilrettelagt for smågrupper og enkeltpersoner som ønsker å gå i fredelige, øde og naturskjønne områder med mye uberørt natur og liten trafikk.


Kontakt oss

Adresse: Postboks 106, 2481 KOPPANG
Telefon: 62 46 65 00
E-post: retreat@liagard.no
Kontonummer: 1850.05.14562 Outside Norway: BIC: SHEDNO22 IBAN: NO 44 1850.05.14562

Finn frem

GPS-koordinater
61.56402, 11.17756
 
Klikk her for kart og nærmere veibeskrivelse.

Kategorier