Husfolk på Lia Gård

Leve - dele - tjene - vokse. Å være husfolk på Lia Gård er alle disse tingene - og mye mer.

Å være husfolk er å tjene Gud og medmennesker med hode, hjerte og hender.

  • Hvem er «husfolk»? Husfolk er mennesker som kommer til Lia for å arbeide – ikke være gjester. Noen kommer for dager, andre for år.
  • Hva gjør husfolket? Husfolket har mange praktiske oppgaver slik som matlaging og rengjøring, husbygging og -vedlikehold, snømåking og gressklipping. I tillegg er det husfolk som leder retreatene, barnegruppene og gudstjenestene.
  • Hvem kan bli husfolk? Husfolket har ingen aldersgrenser, her har vi både bruk for barnehender som steller kaniner, tenåringshender som skifter bleier og pensjonisthender som pynter kaker. Mange har vært gjester på Lia eller har erfaring fra andre retreatsentre, andre blir dratt med av venner som har vært husfolk tidligere. Det viktige for oss er at de som kommer er arbeidsføre, har arbeidslyst og er innstilt på å delta i fellesskapet på Lia Gård.

På Lia Gård har vi tre ulike typer husfolk:

  • Langtidsfolk/fastboende: Mennesker som binder seg til å arbeide på Lia og være en aktiv del av fellesskapet for et år eller mer. Ofte unge voksne som vil ha et annerledes år utenom studiene, gjerne som et alternativ til folkehøgskole eller bibelskole. Vil du vite mer? Les mer om langtidshusfolk
  • Korttidshusfolk: Folk som kommer og hjelper til på retreater og andre arrangement – og ellers når det er mye som skal gjøres. For eksempel trenger vi noen som fyller fryserne med bær eller kaker, og andre som gjør hagearbeid eller vedarbeid. Les mer om korttidshusfolk – hjelp oss når vi trenger det mest
  • Sporadiske: Pensjonister og andre godt voksne som kommer til Lia og arbeider i lengre perioder av gangen, men som ikke har de samme forpliktelsene i fellesskapet. Ta kontakt med Ingeborg Bø retreat@liagard.no om dette er noe for deg.

Vil du gjerne hjelpe, men kan ikke komme som husfolk? Bli Liavenn!


Korttidshusfolk – hjelp oss når vi trenger det mest

Korttidshusfolk – hjelp oss når vi trenger det mest

Erfarne gjester og andre som hjelper til på familieretreater og andre arrangement, og folk som bidrar på dugnader på kjøkkenet og ute, kalles korttidshusfolk.

Les mer
Langtidshusfolk

Langtidshusfolk

Arbeid på Lia et år eller mer. Vi tar imot både unge voksne og voksne i alle aldre, enslige og par.

Les mer

Kontakt oss

Adresse: Postboks 106, 2481 KOPPANG
Telefon: 62 46 65 00
E-post: retreat@liagard.no
Kontonummer: 1850.05.14562 Outside Norway: BIC: SHEDNO22 IBAN: NO 44 1850.05.14562

Finn frem

GPS-koordinater
61.56402, 11.17756
 
Klikk her for kart og nærmere veibeskrivelse.

Kategorier