Ignatiansk 5-dagersretreat

Start advent med en heltaus retreat med daglig personlig veiledning inspirert av ignatiansk tradisjon. Avsluttes etter middag lørdag.
  • Dato: 04.12.2017 - 09.12.2017

«Jeg har kommet for at dere skal ha liv og overflod.»
Joh 10 10

En tid for stillhet og refleksjon, borte fra hverdagens krav, ansvar og forventninger

«Ingen retreat har gjort et større inntrykk på meg enn en ignatiansk retreat med personlig veiledning som jeg deltok i for syv år siden i Wales. Underveis i retreaten åpnet Gud mange dører, både innover i mitt eget liv og inn i Guds ord. Noen av disse erfaringene lever fortsatt i meg, og de har satt et sterkt preg på mitt eget liv og på mitt forhold til Gud.

Som lutherske kristne hevder vi ofte at vi baserer vår tro på Ordet alene. Allikevel måtte jeg delta i en katolsk retreat før noen våget å la meg være alene med det... Den ignatianske retreaten på Lia Gård følger det samme programmet som retreaten jeg deltok i i Wales, og jeg vil anbefale den på det sterkeste.»

Knut Grønvik, prest og forfatter

Ignatius Loyola«Ignatiansk»

Ignatius av Loyola (1491 – 1556, bildet) var en ung soldat og adelsmann fra Baskerland som, etter at han ble livstruende skadet, gjennomgikk en kristen omvendelse i flere faser.

Etter dette opplevde han seg kalt til å tjene Kristus og hans rike, og ble etter hvert vár en uventet nådegave: Gud ga ham innsikt i å gjenkjenne de forskjellige stemninger og tanker som kom til ham og å se deres virkning i sitt eget liv.

Han begynte å ane noe av hvordan Gud ville lede et søkende menneske til dypere erkjennelse, og benyttet seg senere av denne visdommen i veiledning av andre som søkte klarhet i sitt liv.

Retreat med veiledning

Hver dag tilbys et møte på opptil en halv time med en fra veiledningsteamet. Veilederen skal ikke være terapeut, rådgiver, dommer eller vismann. Retreatdeltakeren trenger heller ikke ta med seg hele livshistorien inn i veiledningsmøtet, og det er heller ingen krav om å «blottlegge sjelen». Møtet er heller ment som en mulighet for retreatdeltakeren til å snakke om hvordan dagen har vært, med alle dens forskjellige tanker og følelser.

Veilederen forsøker å hjelpe retreatdeltakeren til å se hva som er til hjelp og hva som er mindre til hjelp i deres vandring med Gud, slik at de kan fortsette å utforske veien resten av dagen. Mange finner at Bibelen er den mest nærliggende hjelp til dette, andre bruker andre ting, alt etter som hva som kjennes mest riktig der man er i livet.

nylia_inne_kirken_alteretStillhet

Rammen rundt dagene er stillhet, fra den første kvelden til den siste morgenen. Et valgfritt informasjonsmøte den første morgenen, og et valgfritt avsluttende møte den siste kvelden er åpent for de som ønsker det. Under dagene inntas alle måltider i stillhet, og musikk spilles under middagen og kveldsmaten.

Program

Denne ignatianske retreaten på Lia Gård går over 5 dager (mandag til lørdag). Retreaten begynner den første dagen kl 19:00 med kveldsmat og informasjon, og ender etter middag siste dag (rundt kl. 13). Vi arrangerer også kortere og lengre ignatianske retreater.

Dagsrytme:

07.30  Kaffe/te fra automaten i hallen.
08.00 – 9.30  Frokost (i stillhet)
10.30 – 11.30 Kaffe/te med mer i peisestua
13.00 – 14.00 Middag (stille med musikk)
16.00 – 17.00  Kaffe/te med mer i peisestua
18.00  Nattverdgudstjeneste i Lia Kirke
18.45  Kveldsmat (med musikk)
21.00  Stille bønn i Lia Kirke

Daglig møte med en veileder.

«Frihet!»

En ignatiansk retreat gir rom for en følelse av stor frihet. Programmet, som du ser ovenfor, består nesten utelukkende av måltider. Og dette er et godt bilde, for mennesker inviteres her til måltid med Gud. Den daglige nattverdgudstjenesten blir dermed enda mer tydelig et tegn for dette.

Ulike mennesker trenger ulik føde fra Gud, og ber også på ulike vis. Det som er viktig er det unike forholdet hver enkelt har med Gud. Retreaten åpner for at hver enkelt person kan bli klar over dette unike forholdet og kan lære å sette pris på mulighetene og invitasjonene dette forholdet åpner for.

Retreatens dagsrytme er kun et rammeverk som gir rom for å utforske denne friheten. Derfor understreker vi at alt på programmet er valgfritt, slik at denne utforskingen er mulig ut fra de fasene man befinner seg i.

Praktisk informasjon

Det vil bli mye tid til å gå turer i skog og mark og på området rundt gården, så ta med passende klær og gode vandresko. Hvis du liker å holde på med kunst eller håndtverk av noe slag og har mulighet for å ta det med deg, kan det være en god ting å holde på med. Husk også å ta med en Bibel og noe å skrive på.

  Nylia
rom med eget bad
hytte
med eget bad
øvrige boenheter
rom uten bad
per person i enkeltrom 4.200 x x

Hver av retreatdeltakerne vil bo i enkeltrom med håndklær, såpe og sengetøy. Er det noen spesielle forhold vi bør kjenne til, som for eksempel allergier, dietter eller handikap, ber vi om å få beskjed om dette på forhånd.

Med forbehold om pris- og programendringer.


Kjære {Fornavn (og evt. mellomnavn)} {Etternavn},

Takk for at du meldte deg på {Påmelding}! Dette er en automatisk utsendt epost.

Du vil få en bekreftelse fra oss på om du har fått plass eller står på venteliste. Vi sender ut bekreftelser så snart vi kan, men i travle uker kan det ta noen dager. 

Dette er informasjonen vi har fått fra deg:

Kontaktinformasjon:
{Fornavn (og evt. mellomnavn)} {Etternavn}
{epost}
{Gate/gårdsadresse}
{Postnummer} {Poststed}
{telefonnummer/mobil}

Om påmeldingen:
Romønske: {Romønske}   {Navn på evt. annen deltaker du vil dele rom med}

Dietter/andre særskilte behov/kommentarer:
{Dietter/andre særskilte behov/kommentarer}

Ankomst: {Ankomst} {Skyss koster 60 kr per person hver vei. Jeg trenger å bli hentet på togstasjonen og ankommer Koppang kl}

Jeg ønsker å stå på venteliste: {Jeg ønsker å stå på venteliste dersom retreaten er fulltegnet}

Hilsen Lia Gård
Vis skjema igjen

Kontakt

Påmelding


Kontakt oss

Adresse: Postboks 106, 2481 KOPPANG
Telefon: 62 46 65 00
E-post: retreat@liagard.no

GPS-koordinater
61.56402, 11.17756
 
Klikk her for kart og nærmere veibeskrivelse.